صفحه اصلی   پيشنهادات   تماسها  

             

     

   ارتباط با صنعت

   طرح ها و پروژه ها

   اعضای همکار  

   اعضای اصلی

   اهداف

   دستاوردها

    فعاليتها

 

 

 

 

 

 

 

 

         
 



برج میلاد آسمان‌خراشی در شمال غربی تهران، بلندترین برج ایران، چهارمین برج مخابراتی و هشتمین برج بلند جهان است. این سازه با بلندای ۴۳۵ متری و شکل ظاهری متفاوتش، تقریبا از همه جای تهران نمایان است.


برج آزادی نماد شهر تهران که در سال ۱۳۴۹ توسط معماری ایرانی ساخته شد. معماری شاخص آن و تلفیق طاق‌های معماری قبل و بعد از اسلام آن را به نمادی زیبا به لحاظ معماری تبدیل کرده است.


دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیش از ۵۰ سال سابقه یکی از شاخص ترین دانشکده های ایران و منطقه در زمینه مهندسی عمران.




 
  دستاوردها  
  عملكرد آموزشي- پژوهشي قطب  
  برگزاري سخنرانيهاي علمي- تخصصي در خصوص كاهش اثرات ناشي از سوانح طبيعي،‌ بخصوص زلزله و سيل  
  برگزاري دوره‌هاي آموزشي براي مهندسان مشاور، كارشناسان ارشد سازه و زلزله دستگاههاي اجرايي و پيمانكاران  
  دستاوردهاي پژوهشي، كاربرد پژوهشها  
  ارتباط با صنعت  
  فعاليتهاي علمي-پژوهشي اعضاي هيات علمي هسته قطب علمي  
     
 
3-1 عملكرد آموزشي- پژوهشي قطب
 3-1-1 يكي از دستاوردهاي قطب علمي مقاوم‌سازي و بهينه‌سازي ابنيه، ‌ساختگاهها و شريانهاي حياتي فراهم آوردن امكانات نظري و آزمايشگاهي براي تدريس دروس كارشناسي ارشد و دكتري در سطحي است كه پيش از اين امكان پذير نبود. هم‌اكنون بخش آزمايشگاهي در سطحي قابل قبول براي تدريس دروس آسيب‌پذيري و بهسازي لرزه‌اي ساختمانها مي‌‍باشد.
3-1-2 فراهم آوردن امكانات و شرايط لازم براي انجام تحقيقات دانشجويان علاقمند به بهسازي لرزه‌اي در دوره‌هاي كارشناسي و دكترا از قبيل تجهيز كتابخانه تخصصي و نرم‌افزارهاي مورد نياز كه دانشجويان براي پايان‌نامه كارشناسي ارشد و رساله دكتري موضوع‌هايي را انتخاب و پژوهش‌هايي را مي‌توانند اجرا كنند كه قابل ملاحظه با پژوهش‌هاي دانشگاههاي خارج از كشور مي‌باشد.
 
3-2 برگزاري سخنرانيهاي علمي- تخصصي در خصوص كاهش اثرات ناشي از سوانح طبيعي،‌ بخصوص زلزله و سيل
سخنراني‌هاي علمي- تخصصي يكي ديگر از برنامه هاي قطب علمي مقاوم سازي و بهينه‌سازي ابنيه،‌ ساختگاهها و شريانهاي حياتي مي‌باشد كه تا كنون چهار سخنراني علمي آن در سطح بسيار خوبي برگزار گرديده است، اطلاع‌رساني سخنراني‌هاي انجام شده از طريق مكاتبه و اعلام در سايتهاي 1- قطب علمي، 2- انجمن مهندسي زلزله، 3- پژوهشگاه بين‌المللي مهندسي زلزله و زلزله‌شناسي صورت گرفته است.
 
3-3 برگزاري دوره‌هاي آموزشي براي مهندسان مشاور، كارشناسان ارشد سازه و زلزله دستگاههاي اجرايي و پيمانكاران
1- برگزاري اولين دوره تخصصي آموزشي- پژوهشي ارزيابي آسيب‌پذيري و بهسازي لرزه‌اي ساختمانهاي موجود توسط قطب علمي مقاوم‌سازي و بهينه‌سازي ابنيه، ساختگاهها و شريانهاي حياتي با همكاري دفتر امور فني تدوين معيارها و كاهش خطرپذيري ناشي از زلزله، سازمان مديريت و برنامه‌ريزي كشور، بمنظور ارتقاء سطح دانش مهندسان و كارشناسان ارشد سازه و زلزله و دستگاههاي اجرايي و مهندسان مشاور و نيز آشنا نمودن آنان با اصول و روشهاي صحيح ارزيابي و بهسازي لرزه‌اي ساختمانهاي موجود. از تاريخ 24/4/86 شروع گرديد و بمدت 9 هفته در تاريخ 20/6/86 به پايان رسيد.
2- برگزاري دومين دوره تخصصي آموزشي –پژوهشي ارزيابي آسيب‌پذيري و بهسازي لرزه‌اي ساختمانهاي موجود بمنظور ارتقاء سطح دانش مهندسان و كارشناسان ارشد سازه و زلزله سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس كشور از تاريخ 9/10/86 شروع گرديد و به مدت يكماه در تاريخ 9/11/86 به پايان رسيد.
3- برگزاري سومين دوره تخصصي آموزشي –پژوهشي ارزيابي آسيب‌پذيري و بهسازي لرزه‌اي ساختمانهاي موجود بمنظور ارتقاء سطح دانش مهندسان و كارشناسان ارشد سازه و زلزله و دستگاههاي اجرايي و مهندسان مشاور و نيز آشنا نمودن آنان با اصول و روشهاي صحيح ارزيابي و بهسازي لرزه‌اي ساختمانهاي موجود. از تاريخ 2/11/86 شروع گرديد و بمدت 9 هفته و در تاريخ 26/12/86 به پايان رسيد.
4-برگزاري چهارمين دوره تخصصي آموزشي –پژوهشي ارزيابي آسيب‌پذيري و بهسازي لرزه‌اي ساختمانهاي موجود بمنظور ارتقاء سطح دانش مهندسان و كارشناسان ارشد سازه و زلزله و دستگاههاي اجرايي و مهندسان مشاور و نيز آشنا نمودن آنان با اصول و روشهاي صحيح ارزيابي و بهسازي لرزه‌اي ساختمانهاي موجود. از تاريخ 15/3/88 شروع گرديد و در تاريخ 26/3/88 به پايان خواهد رسيد.
 
3-4 دستاوردهاي پژوهشي، كاربرد پژوهشها
تاكنون دانشكده مهندسي عمران با حمايت قطب علمي و به دليل برخورداري از اساتيد متخصص و مجرب در علوم بهسازي لرزه‌اي پيشرفتهاي چشمگيري را در توسعه فرهنگ بهسازي لرزه‌اي بدست آورده است و فعاليت‌هاي خود را به صورت تخصصي در مورد بسياري از نيازهاي مبرم كشور به بهسازي لرزه‌اي نظير آسيب‌پذيري و بهسازي لرزه‌اي ساختمانهاي بنايي، فولادي و بتني انسجام بخشيده و توانسته است در اين موارد پژوهشهاي محققين و دانشجويان خود را به سطح جهاني برساند . هم‌اكنون اين دانشكده در برخي زمينه‌ها به ويژه در زمينه آسيب‌پذيري ساختمانهاي بنايي در خط مقدم تحقيقاتي قرار گرفته است. در موارد متعددي به نتايج تحقيقات انجام شده در جهت كاهش آسيب‌پذيري ساختمانها جنبه علمي داده است.
 3-4-1 اخذ مجوز برگزاري اولين دوره بهسازي لرزه‌اي ساختمانهاي موجود: بر اساس نامه شماره 166075/513 مورخ 5/10/1385 دفتر امور فني، تدوين معيارها و كاهش خطرپذيري ناشي از زلزله، سازمان مديريت و برنامه‌ريزي كشور موافقت خود را مبني بر برگزاري «دوره هاي بهسازي لرزه‌اي ساختمانهاي موجود» براي كارشناسان دستگاههاي اجرايي و مهندسي مشاور توسط قطب علمي مقاوم‌سازي و بهينه‌سازي ابنيه، ساختگاهها و شريانهاي حياتي دانشگاه صنعتي اميركبير به شرح زير، بعنوان اولين مركز دانشگاهي و قطب علمي اعلام كرده است.
 3-4-2 همكاري با اساتيد دانشگاه كوبه ژاپن: در راستاي جلب همكاري نخبگان علمي در سطح بين‌المللي، با توجه به تجربه ارزشمند استادان و محققان دانشگاه كوبه ژاپن در امر بهسازي لرزه‌اي به خصوص در شريانهاي حياتي تفاهم نامه‌اي بين دانشكده مهندسي عمران و محيط زيست دانشگاه صنعتي اميركبير با آقاي پرفسور تاكادا رئيس بخش شريانهاي حياتي آن دانشگاه بمنظور همكاريهاي علمي و تخصصي تهيه گرديد كه به امضاي طرفين برسد.
 3-4-3 همكاري در برگزاري اولين همايش بين‌المللي مقاوم‌سازي لرزه‌اي: كنفرانس بين‌المللي مقاوم‌سازي لرزه‌اي با همكاري قطب علمي مقاوم‌سازي و بهينه‌سازي ابنيه،‌ساختگاهها و شريانهاي حياتي از پنجم تا هفتم ارديبهشت ماه سال 1385 در تهران با ارائه 250 مقاله تخصصي توسط استادان و محققان در بخش‌هاي مختلف بهسازي لرزه‌اي و شريانهاي حياتي برگزار گرديد. در اين كنفرانس علاوه بر بحث‌هاي علمي و تخصصي يك دوره آموزشي مقاوم‌سازي نيز براي علاقه‌مندان همزمان و پس از كنفرانس تشكيل گرديد.
 3-4-4 برگزاري كارگاه تخصصي مقاوم‌سازي سازه‌هاي مهم و تاسيسات حياتي كارگاه تخصصي مقاوم‌سازي يك روزه سازه‌هاي مهم و تاسيسات حياتي با همكاري مهندسان مشاور خدمات مديريت ايرانيان در خصوص مسائل مرتبط با بهسازي لرزه‌اي ساختمانهاي موجود در ديماه با ارائه مقاله توسط پنج سخنران انجام گرفت.
 3-4-5 راه‌اندازي دوره دكتري مهندسي زلزله: نظر باينكه يكي از قلمرو فعاليت‌هاي قطب علمي، طراحي دوره‌هاي رشته‌هاي جديد و مورد نياز كشور و بازنگري در برنامه‌هاي درسي و آموزشي براي پيشنهاد به مراجع ذيربط دانشگاه مي‌باشد، قطب علمي مقاوم‌سازي و بهينه‌سازي ابنيه، ساختگاهها و شريانهاي حياتي نسبت به راه‌اندازي و تصويب دوره دكتري مهندسي زلزله اقدام نمود كه خوشبختانه از سال آينده دانشجوي دكتري براي اين دوره پذيرفته مي‌شود.
 3-4-6 ايجاد پايگاه اطلاع‌رساني قطب علمي مقاوم‌سازي و بهينه‌سازي ابنيه، ساختگاهها و شريانهاي حياتي: بمنظور ارتباط و اطلاع‌رساني با موسسات علمي- تحقيقاتي، سازمانهاي اجرائي كشور، مهندسان مشاور، پيمانكاران و علاقمندان به مباحث بهسازي لرزه‌اي، پايگاه اطلاع‌رساني مقاوم‌سازي از اوايل ارديبهشت ماه سال 1386 به آدرس: moghavem-sazi.aut.ac.ir شروع بكار كرده است.
 3-4-7 تهيه فهرست و خريد كتب و جزوات و آئين‌نامه‌ها و دستورالعمل‌هاي مرتبط با بهسازي لرزه‌اي در دو بخش فارسي و انگليسي: نظر باينكه قطب علمي، مركزيت و محوريت مباحث مربوط به بهسازي لرزه‌اي ساختمانها و شريانهاي حياتي را داراست، ايجاد كتابخانه‌اي تخصصي براي منابع و مراجع اين قطب از قبيل كتب، جزوات، آئين‌نامه‌ها، دستورالعمل‌ها‌ و نرم‌افزارهاي مرتبط با اين مبحث در دو بخش فارسي و انگليسي يكي از اولويتهاي هسته قطب تشخيص داده شد. بهمين منظور فهرست منابع فوق در دو بخش فارسي و انگليسي تهيه گرديد و نسبت به خريد بخشي از مجموعه‌هاي فارسي فهرست ياد شده، اقدام شد.
 3-4-8 انتخاب و تصويب پروژه‌هاي با اولويت:
پنج پروژه تعريف شده در برنامه پنجساله قطب علمي بر اساس شاخص‌هاي كمي مصوب با در نظر گرفتن نيازها و اولويت‌هاي روز كشور بر اساس جدول زير، مطرح وسه پروژه تصويب گرديد.
1- طرح شماره 2- بهسازي لرزه‌اي ساختمانهاي بنايي غير مسلح و ارائه دستورالعمل‌هاي لازم
2- طرح شماره 15- شناسايي مشخصات مكانيكي مصالح سازه‌هاي موجود با استفاده از روشهاي نيمه مخرب و غير مخرب
3- طرح شماره 6- تعيين خصوصيات پانل هاي ساندويچي 3D به منظور مشخص کردن عملکرد آنها در سازه‌هاي مقاوم در مقابل زلزله و شرايط اقليمي متفاوت
4- طرح شماره 19- بررسي و مطالعه طراحي هيدروليكي پل و روشهاي پيشگيري از خطرات ناشي از سيلاب و قطع راههاي ارتباطي
5- طرح شماره 10- بهسازي لرزه‌اي اعضا بتن مسلح با استفاده از اليافهاي پليمري مركب
 
3-5 ارتباط با صنعت
 3-5-1 تفاهم نامه با سازمان مديريت و برنامه‌ريزي كشور: با توجه به برنامه كاهش خطرپذيري ناشي از زلزله كه معاونت امور فني سازمان مديريت و برنامه‌ريزي كشور عهده دار برنامه‌ريزي و هدايت آن در برنامه چهارم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي دولت جمهوري اسلامي ايران است، قطب علمي مقاوم سازي و بهينه‌سازي ابنيه، ‌ساختگاهها و شريانهاي حياتي دانشگاه صنعتي اميركبير و معاونت امور فني سازمان مديريت و برنامه‌ريزي به منظور پاسخگويي به بخشي از نيازهاي برنامه ياد شده، يادداشت تفاهمي تدوين كردند. بديهي است اجراي موفق اين برنامه كه يكي از نيازهاي اساسي كشور در خصوص كاهش آسيب‌پذيري خطرات ناشي از سوانح طبيعي بخصوص زلزله و سيل است، گام بسيار بلندي در جهت توسعه پايدار كشور خواهد بود.
 3-5-2 تفاهم نامه با سازمان مديريت بحران شهر تهران: با توجه به برنامه كاهش خطرپذيري شهر تهران، سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران، عهده دار برنامه‌ريزي، هدايت، ايجاد هماهنگي، پشتيباني، تصميم‌سازي، پيگيري عمليات اجرايي ستاد مديريت بحران شهر تهران و ايجاد واحدهاي تخصصي و اداري وابسته در چارچوب برنامه‌هاي توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي دولت جمهوري اسلامي ايران مي‌باشد، قطب علمي مقاوم‌سازي و بهينه‌سازي ابنيه، ‌ساختگاهها و شريانهاي حياتي دانشگاه صنعتي اميركبير و رئيس سازمان مديريت بحران شهر تهران به منظور پاسخگويي به بخشي از نيازهاي برنامه ياد شده، پيش‌نويس يادداشت تفاهم نامه‌اي را تدوين كردند. بديهي است اجراي موفق اين برنامه كه يكي از نيازهاي اساسي كشور در خصوص كاهش آسيب‌پذيري خطرات ناشي از سوانح طبيعي بخصوص زلزله و سيل در شهر تهران مي‌باشد، گام بسيار بلندي در جهت توسعه پايدار كشور خواهد بود.
 
3-6 فعاليتهاي علمي-پژوهشي اعضاي هيات علمي هسته قطب علمي
اعضاي هيات علمي هسته قطب از فروردين‌ماه 1385 تا كنون به دستاوردهاي ارزشمندي در زمينه‌هاي مختلف علمي- پژوهشي دست يافته‌اند كه كتب تاليف شده توسط آنان، شامل موارد زير مي‌باشند.
1- راهنمای طرح لرزه ای، اجرا و بهسازی ساختمانها در کشور هند، ناشر وزارت مسكن و شهرسازي، 1386، محسن تهراني‌زاده.br /> 2- راهنماي طرح لرزه اي، اجرا و بهسازي ساختمانها در افغانستان، ناشر وزارت مسكن و شهرسازي، 1386، محسن تهراني‌زاده.
3- تشريح ويرايش سوم آئين‌نامه طراحي ساختمانها در مقابل زلزله، ناشر مركز تحقيقات ساختمان و مسكن، 1386، محسن تهراني‌زاده و همكاران.
4- آئين‌نامه طراحي ساختمان در برابر زلزله به زبان انگليسي، ناشر مركز تحقيقات ساختمان و مسكن، 1386، محسن تهراني‌زاده و همكاران.
5- آزمايشگاه مكانيك سيالات و هيدرليك به همراه خلاصه‌اي از درست مكانيك سيالات، انتشارات جهاد دانشگاهي دانشگاه صنعتي اميركبير، 1386، اميررضا زراتي.
6- مصالح ساختماني، ناشر دانشگاه تهران، 1385، علي‌اكبر رمضانيان‌پور.
7- دستورالعمل آسيب پذيري و بهسازي لرزه اي ساختمانهاي بنائي، ناشر وزارت مسكن و شهرسازي، 1385، محسن تهراني‌زاده.
8- ارتعاشات تصادفي و كاربرد آن در مباحث مهندسي زلزله، ناشر دانشگاه صنعتي اميركبير، 1385، محسن تهراني‌زاده.
9- تاثير شرايط محيطي سواحل جنوبي ايران بر روي دوام دراز مدت بتن با سيمان‌ها و پوزولان‌هاي مختلف،‌ ناشر مركز تحقيقات ساختمان و مسكن، 1385، علي‌اكبر رمضانيان‌پور.
10- بتن در محيط دريايي، ناشر مركز نشر دانشگاه صنعتي اميركبير، 1385، علي‌اكبر رمضانيان‌پور.
11- روشهاي ارزيابي غير مخرب بتن (NDT)، ناشر مركز نشر دانشگاه صنتي اميركبير، 1385، علي‌اكبر رمضانيان‌پور.
12- راهنماي مقاوم‌سازي زمينهاي سست در برابر روانگرايي، 1385، مجدالدين ميرمحمد حسيني.
13- ساخت- بهره‌برداري- انتقال و كاربرد آن در قراردادهاي زيربنايي ايران، ناشر دانشگاه صنعتي اميركبير، 1385، محمدحسن سبط.
14- ارزیابی عملکرد و روشهای مقاوم سازی سازه های بتنی، ناشر دانشگاه صنعتي اميركبير، 1385، عليرضا رهايي.
15- راهنماي طراحي و ضوابط اجرائي بهسازي ساختمان هاي موجود با استفاده از مصالح تقويتي FRP. نشريه شماره 345 سازمان مديريت برنامه‌ريزي كشور – معاونت امور فني، محمدزمان كبير.
16- دستور العمل طراحي و ضوابط اجرائي ساختمان هاي پيش ساخته 3D پانل نشريه شماره 385 سازمان مديريت برنامه ريزي كشور، محمد زمان كبير.
ساير آمار كمي فعاليتهاي علمي-پژوهشي اعضاي هيئت علمي هسته قطب مطابق جدول زير مي‌باشد.

جدول فعاليت‌هاي اعضاي اصلي هسته قطب
نوع فعاليت  
مقالات علمي چاپ شده در مجلات علمي پژوهشي بين‌المللي 56
مقالات علمي چاپ شده در مجلات علمي پژوهشي داخلي 57
مقالات علمي چاپ شده در مجلات علمي ترويجي يا مروري 10
مقالات علمي چاپ شده در كنفرانسهاي خارجي 130
مقالات علمي چاپ شده در كنفرانسهاي داخلي 102
طرحهاي پژوهشي مصوب پايان يافته 20
اختراع و اكتشافات ثبت شده 5
ترجمه كتاب 6
راهنمايي پايان‌نامه كارشناسي ارشد يا دكتري حرفه‌اي 125
راهنمايي پايان‌نامه دكتري تخصصي 22
نشانهاي علمي كسب شده با ارائه گواهي معتبر 2
عضويت در هيات تحريريه يا هيات داوران مجلات علمي معتبر 35
عضويت در كميته علمي كنفرانسها و مجامع علمي 20
 
           
 
 

   ارتباط با ما | نقشه پايگاه | دانشگاه صنعتی اميرکبير
   ايران ، تهران ، خيابان حافظ ، دانشگاه صنعتی اميرکبير، قطب علمی مقاوم سازی .